Informatie

Het doel van Hidden Places.nl
Op deze site kunt u fotografisch werk vinden wat ik, Jochem Veenstra, zoal maak. Digitaal bewerkte foto's, met als doel kleine stukjes van de wereld om ons heen vast te leggen vanuit een ongebruikelijk standpunt. Hiermee wil ik laten zien dat de wereld om ons heen heel divers en kleurrijk is, zelfs als het gaat om een verlaten en slooprijp complex waar niemand meer naar omkijkt. Of één van de vele nieuwbouwtorens die overal oprijzen. Of doodnormale dingen als straatstenen of verkeersborden. De verborgen schoonheid, de onontdekte plekjes van onze omgeving in beeld te vatten, het digitaal schilderen met licht, kleur, contrast en lijn. Experimenten schuw ik daarbij niet. Maar door de grote diversiteit van de onderwerpen zou er voor elk wat wils moeten zijn.

Over de website
De website zelf is volledige eigenbouw, met intergratie van bestaande toevoegingen als het gastenboek, de nieuwsbrief en de weergave van de gallerijen. Deze website bevat PHP-, JavaScript- en Flash-elementen om tot een zo evenwichtig mogelijk geheel te komen. Mocht u zich afvragen waarom u de foto's uit de fotoseries niet kunt opslaan: dit is om ongecontroleerde verspreiding c.q. ongeauthoriseerd gebruik door derden te voorkomen. Het maken, bewerken en exposeren van foto's voor deze website kost geld en veel inspanning en (vrije) tijd.
De opzet van de website is zodanig gekozen dat de diverse genres zo goed mogelijk tot hun recht komen. Geen storende elementen, stemsystemen, commentaaropties en dergelijke zaken, gewoon een zo rustig mogelijke omgeving. De navigatie is ook zo eenvoudig mogelijk gehouden, zodat u nooit het spoor bijster zult raken.

Over de maker
Om mezelf ook even kort voor te stellen: Jochem Veenstra, geboren in 1980 in Kampen en woonachtig in diezelfde regio. Al van kinds af aan ben ik heel visueel ingesteld geweest. Rond mijn twintiger jaren kwam ik meer en meer in aanraking met fotografie. Het begon met foto's van treinen, maar al gauw merkte ik dat er veel meer te zien, en vooral, te fotograferen was. En nadat met het vorderen van de jaren de mogelijkheden en de ervaring groeide werd ook steeds duidelijker wat mij trok: moderne architectuur, industrie en alledaagse dingen, soms op het abstracte af. Het industriële gedeelte werd nog eens versterkt door het ontdekken van Urban Exploration, een liefhebberij waarbij het onderzoeken en vastleggen van vergeten restanten van onze samenleving centraal staat. Simpel gezegd: het zoeken naar en fotograferen van hoofdzakelijk oude, vervallen gebouwen, kantoren en fabrieken. Meer informatie hierover is te vinden op Wikipedia.
De passie voor fotografie vertaalt zich in fotoseries, ook wel galleries genoemd. Ik streef er naar om ongeveer eens per maand een nieuwe serie te presenteren. Aangezien ik naast deze hobby ook een sociaal leven en een fulltime baan heb kan dit in voorkomende gevallen dus net even anders lopen. Hoe dan ook wens ik u als kijker veel plezier! Heeft u trouwens een vraag of opmerking, schroom dan niet een e-mail te sturen.
 
Disclaimer
Alle foto's zijn gemaakt door Jochem Veenstra, tenzij anders vermeld. Andere foto's worden met toestemming van de fotograaf gebruikt.

Alle rechten voorbehouden Jochem Veenstra. Ik claim auteursrechtbescherming voor alle materialen op deze website, alle rechten voorbehouden. Foto's mogen niet worden gekopieerd, herdrukt, gepubliceerd, gehost of anderszins gedistribueerd voor welk doel dan ook zonder expliciete schriftelijke toestemming.
Copyright © 2023 Hidden Places.nl / Jochem Veenstra